vissza

Infokommunikációs szolgáltatások bevezetése

 

Mi is az infokommunikáció?

Az informatika (számítástechnika) és a kommunikáció (távközlés) konvergenciáját, integrálódását fejezi ki. Az infokommunikációs rendszerek, hálózatok az országos infrastruktúra, életünk mindennapi részeivé váltak.

Milyen eszközök, szolgáltatások tartozhatnak ide?

Rádió, televízió, számítógép- és adatátviteli hálózatok, elektronikus levelezés, PDA, PNA, mobiltelefon, internet, on-line média, stb.

A társadalmi, gazdasági globalizációval együtt fejlődött ki az infokommunikáció fogalma. Az információ akadálymentes és gyors áramlásának biztosítása és annak megfelelő feldolgozása napjaink legmeghatározóbb gazdasági előnyeit hordozza magában. Azonban ennek kiaknázásához szükségesek a telekommunikációs és informatikai rendszereink, valamint azok használatának összehangolása. Itt a vállalati levelezőrendszerek, a mobilkommunikáció, a webes technológiák, adott esetben az on-line média alkalmazásaira kell gondolni, amelyek egy egységes rendszerben, kialakított biztonsági protokollok használata mellett sokat segíthetnek a vállalati működés hatékonyságának növekedéséhez.

Munkatársaink készséggel segítenek a fentiekben megfogalmazott infokommunikációs rendszer megtervezésében, kialakításában, üzemeltetésében.
 

TelComIn
Audit
Az adott szervezet, már működő infokommunikációs rendszerét és ügyviteli folyamatait szakmai szempontból megvizsgáljuk ...
TelComIn
Optimum
A vizsgált szervezet által igénybevett infokommunikációs vagy energetikai szolgáltatásokat költségoldalról elemezzük. ...
TelComIn
Rólunk mondták
A telekommunikáció az egyik legdinamikusabban fejlődő iparág. Naprakész ismeretekkel az új szolgáltatásokról, lehetőségekről csak az rendelkezik, aki ezen a területen dolgozik... ...

Legfrissebb híreink

Mi a baj az MVNO-kkal Magyarországon?
 
A UPC Mobil október elsejei megszűnésével gyakorlatilag kijelenthető, hogy a magyarországi mobilpiacon tökéletes kudarc a virtuális mobilszolgáltatói (MVNO) modell, miközben több európai országban virágzik a szegmens. Az okokat boncolgattuk Wéber Mátyással, a KPMG telekommunikációs és média tanácsadójával.
A magánélet védelmének is vannak korlátai
 
Fontos kérdésben hozott döntést az Európai Unió Bírósága a héten: a testület ítélete szerint az uniós szabályozás részét képező "feledéshez való jogot" nem kell globálisan érvényesíteni, elegendő azt a 28 uniós tagország területén teljesíteni.

© 2010 TelComIn. Minden jog fenntartva! Design: Üzemeltetés: