Infokommunikációs szolgáltatások bevezetése

2010-07-06 21:57:00

 


Mi is az infokommunikáció?

Az informatika (számítástechnika) és a kommunikáció (távközlés) konvergenciáját, integrálódását fejezi ki. Az infokommunikációs rendszerek, hálózatok az országos infrastruktúra, életünk mindennapi részeivé váltak.

Milyen eszközök, szolgáltatások tartozhatnak ide?

Rádió, televízió, számítógép- és adatátviteli hálózatok, elektronikus levelezés, PDA, PNA, mobiltelefon, internet, on-line média, stb.

A társadalmi, gazdasági globalizációval együtt fejlődött ki az infokommunikáció fogalma. Az információ akadálymentes és gyors áramlásának biztosítása és annak megfelelő feldolgozása napjaink legmeghatározóbb gazdasági előnyeit hordozza magában. Azonban ennek kiaknázásához szükségesek a telekommunikációs és informatikai rendszereink, valamint azok használatának összehangolása. Itt a vállalati levelezőrendszerek, a mobilkommunikáció, a webes technológiák, adott esetben az on-line média alkalmazásaira kell gondolni, amelyek egy egységes rendszerben, kialakított biztonsági protokollok használata mellett sokat segíthetnek a vállalati működés hatékonyságának növekedéséhez.

Munkatársaink készséggel segítenek a fentiekben megfogalmazott infokommunikációs rendszer megtervezésében, kialakításában, üzemeltetésében.